september 03, 2006

Gunnar, Göran och Fredrik? Vilka ska bort?

Det här är en grym kille. Gunnar Myrdal. Han vänder och vrider sig nog åt sossarnas borgeliga politik.. Arbete åt alla? Vilken idiotisk fråga säger Gunnar, vad är detta samhälle utan alla förmågor tas tillhanda? Markanden kan inte i sig själv lösa problemet med arbetslöshet. Beredskapsarbeten - skapa dem nu! Nä stoppa Borgarklassalliansen och de så kallade Socialdemokraterna i papperskorgen.


















Vad säger Göran P? Nä men jobben kommer, du vet markanden sköter sig själv bäst. Vi har ingen makt. Jo just det, Adam Smith han var mer vänster än oss, men den osynliga handen hade han i alla fall rätt i. Globalisering och allt.. Vi kanske skulle sänka nån skatt. Vilken skatt gynnar mig bäst tro..?

Freddie: Du Göran, jag några invändningar..Det är ju två Arbetarpartier idag. Ett nytt och friskt, och ett gammalt och grått som vill att alla ska vara viljelösa och leva på bidrag. Nä, vi vill ju värna välfärden och bekämpandet av arbetslösheten är något centralt. Vi vet inte direkt hur vi ska få bort arbetslösheten o så men vi tror ändå att det e bra med begränsade socialförsäkringssytem, svag facklig organisering och dåliga villkor för arbetslösa. Ska det vara lönsamt att arbeta? Nja. Vår ståndpunkt är att det ska vara lönsamt för arbetare att arbeta, men gärna inte för dem som har varit så företagsamma och innovativa. De kan gärna leva på ränta. Ta bort lite incitament för dem att arbeta, de är ju entreprenörer trots allt. De kan ju gärna bli rika, men några måste ju trots allt ha incitamet för att arbeta.

Gillar du inte Göran & Fredrik? Är du löntagare och trött på orättvisor?Rösta då på Vänstern!

Inga kommentarer: